A rendezvény után az alábbi videóval is szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek a részvételért a jótékonysági rendezvényünkön! Köszönjük a nagylelkű felajánlásokat, amelyekből az adományokat a jövő hét folyamán fogjuk a szentendrei rászorulóknak eljuttatni.

Áldott adventet és békés karácsonyi várakozást mindenkinek!Szeretettel hívunk minden családot és minden szentendreit december 11-én, hogy legyen a vendégünk az idei adventi Krumpliebédünkön!


Ezt a már komoly hagyománnyal rendelkező közösségi jótékonysági rendezvényt Tolonics Gyula barátunk indította el a 2000-es évek közepén, amit őutána igyekszünk tovább éltetni özvegyével, Erikával közösen. A rendezvény azon az elgondoláson alapul, hogy általában egy adventi vasárnapi ebéden a családok igyekeznek gazdag terítékkel ünnepelni, miközben vannak sajnos társadalmunkban nélkülözők, idősek, egyedül élők, akiknek az ünnep dacára sem jut méltó étel az asztalára. Ezért ilyenkor az adakozó családokat arra hívjuk, hogy azt az összeget, amit a vasárnapi ebédjük összetevőinek megvásárlására szánnának, azt tegyék be rendezvényünkön a rászorultak megsegítése céljából kihelyezett perselybe, mi pedig egy egyszerű ebéddel, héjában főtt krumplival és meleg teával vendégeljük meg őket cserébe. Így bár egy szerény étkezéssel, de a segítségnyújtás és önzetlenség lelki gyümölcsivel jóllakva válik a rendezvény egy odafigyelésben, fölajánlásban gazdag közösségi élménnyé.

Plébános atya fog köszöntőt mondani a megjelenteknek a déli mise után; mi pedig zenével tesszük hangulatosabbá az étkezést és egy kis meglepetéssel is készülünk.

Természetesen a kedves vendégeink kedvük szerint most is hozhatnak magukkal ebédjükhöz üdítőt, bort, süteményt, ha úgy esik jobban a közös együttlét.

Az idei évben a közös adományból a szentendrei rászoruló családokat, egyedül élő időseket, betegeket ajándékozzuk meg olyan élelmiszerekkel, amelyekkel a karácsonyi vacsora számukra is ünnepi lehet. A felajánlások másik felét a kárpátaljai magyar hadiárvák javára fordítjuk a kárpátaljai református egyház segítségével és közvetítésével, akik e gyermekekről igyekeznek gondoskodni.

December 11-én, advent harmadik vasárnapján a Központi Ebédlőben (Bajcsy-Zsilinszky utca 6., más néven Rákóczi menza) 11 órától várunk mindenkit és fogadjuk az érkezőket egészen 14:00 óráig bármikor.

További információk érekében: https://szeke.hu/kapcsolat/

Korábbi Krumpliebédekről fényképbeszámolók itt találhatók:

Krumpliebéd 2020

Krumpliebéd 2019

Krumpliebéd 2017

Várunk mindenkit nagy szeretettel rendezvényünkre!

Visszajelzést örömmel veszünk, ha részt tud venni rendezvényünkön akár az alábbi “like” gombra kattintással vagy az alábbi facebook eseménynél:

Az esemény facebook oldala ide kattintva nyílik meg.