Karitatív programok

A SZEKE Klub karitatív tevékenységet is be kíván tölteni erejéhez mérten. Ennek célja, hogy a társadalmi kohéziót erősítsük, a tagjaink figyelmét ráirányítsuk a keresztényi felelősségvállalás napi kifejezési módjaira, az elesettek pedig megtapasztalhassák, hogy a Gondviselés, akár egy ilyen közösség képében is, de mindig velük van.

Ezen tevékenységet eddig részben a szervezők és tagok anyagi áldozatvállalásából kezdtük el, a jövőben igyekszünk közösségünk erejét és nevét fölhasználni arra, hogy ezen tevékenységhez támogatókat, lehetőségeket keressünk a legkülönbözőbb formákban.

  • 2013. Húsvétja alkalmából a tagság adakozásából vásárolt húsvéti élelmiszercsomaggal segítettünk a gyámolításra méltóaknak, családoknak, magányos időseknek. A csomagba többek között kalácsot, sonkát, tojást, tormát, csokoládét, tartós élelmiszereket, illetve egy szentképet tettünk a Feltámadottról. A csomagokat nagy örömmel és hálával fogadták el közösségünktől a megajándékozottak.
  • Április 27-én pedig a szegény sorsú családok gyerekei számára a szentendrei P’Art Moziban a mozi segítségével ingyenes filmvetítést tartottunk, amelyen két korosztályban egy-egy filmet vetítettünk le. A gyermekek között voltak olyanok, akik még sosem jártak moziban, voltak, akik már igen, de nagy öröm volt mindnyájuk számára az esemény, jó volt látni a sok érdeklődő és mosolygó szemet. Ezúton is köszönjük a mozinak a megvalósításban nyújtott alapvető segítséget és a szentendrei karitásznak a szervezésben való segítséget!

Reméljük, hogy a jövőben is módunk lesz karitatív tevékenységet folytatnunk, amelyhez szeretettel várunk minden fajta segítséget, ötletet, felajánlást!

%d blogger ezt szereti: