Talán természetes, hogy Szentendre sorsa, fejlődése élénken foglalkoztatja a szentendreieket. Városunkra viszonylag aktív közélet jellemző, általában gazdag programok szolgálják ki az itt élőket, másrészt sajnos sokan vannak, akik munkájukból fakadóan csak aludni térnek haza. Szentendre lakossága folyamatosan nőtt az elmúlt 50 évben, a város fejlődése így természetes, de szükségszerű is. A város hírneve, a történelmi belváros egyedisége büszkévé tesz mindannyiunkat. A Duna és a Pilis közelsége magával ragadó természeti környezetet nyújt életünkhöz.

     Viszont, hogy éppen a város mennyire aknázza ki a lehetőségeit, milyen fejlődési pályát fut be, az több minden mellett a városi önkormányzaton és vezetésén is múlik. A városvezetést 2006-tól, azaz 3 önkormányzati választási cikluson keresztül a szentendrei Fidesz szervezet adta, 2019-ben viszont a választók egy új formációt, a TESZ szervezet és a többi helyi ellenzéki párt alkotta szövetséget hatalmazták fel a városvezetésre Fülöp Zsolt polgármesterségével.

     Azóta három év telt el és sokakat foglalkoztat a városban ennek az önkormányzati vezetésnek a teljesítménye. Társaságunk is legutóbbi összejövetelén a város helyzetével foglalkozott és arra jutottunk, hogy érdemes lenne minél több szentendreit megkérdezni arról, hogy valójában hogyan ítélik meg a város helyzetét. Ezért ha szívesen vesz részt ebben a névtelenül kitölthető kutatásban, kérjük töltse ki az alábbi kérdőívet! (Ha valamelyik kérdésre nem kíván válaszolni, akkor azt nyugodtan hagyja ki.)

A kérdőív ide kattintva tölthető ki.

Köszönjük minden szentendreinek, aki veszi a fáradtságot is kitölti azt! Az eredményeket ugyanitt fogjuk közzétenni!

     A kérdőív publikálója: SZEKE Közösség