Az előző közmeghallgatáson felmerült témák kapcsán korábban már írtunk honlapunkon, amit nagyon sokan olvastak, hiszen a városi tájékoztatás azzal kapcsolatban igen visszafogott maradt. Ezért most a májusi közmeghallgatás néhány témáját is szeretnénk bemutatni.

Rögtön az első felvetés, ami eljutott hozzánk, egy 2,5 évvel ezelőtt, a választási kampány során tett jól hangzó polgármesteri ígéretre kérdezett rá:

S.Á. monogramú kérdező kérdése: “A novemberi közmeghallgatáson érdeklődtem az Ábrányi-program elektromos városi kisbuszokkal kapcsolatos rövid távú vállalásukkal kapcsolatban.
Válaszukban azt jelezték, hogy a Volán diszponál a téma felett és bíznak abban, hogy megjelennek ezek a buszok Szentendrén is. Érdeklődnék, hogy újabb hozzávetőlegesen fél év elteltével történt-e előrelépés a témában – ugyanis számomra eddig ez sajnos megtévesztő, hiszen a programban nem azt jelezték, hogy nem az Önök, hanem egy Szolgáltatótól függ az ígéret megvalósulása (nem mellesleg abszolút nem rövid távon).

Válasz: „Az Ábrányi Emil városvédő, városszépítő és városfejlesztő program 32. pontjában vállaltakat a városvezetésen kívül álló okok miatt nem lehetett teljesíteni.
A különböző pályázati forrásokból a helyi és helyközi közlekedést közszolgáltatóként végző VOLÁN Zrt. tájékoztatása szerint folyamatosan megújítják a járműparkjukat, és kiemelten kezelik az elektromos meghajtású városi elektromos közösségi közlekedést. Ez egy hosszútávú program, amivel teljes járműparkjukat megújítják, ennek keretében az idei évben tervezetten 400 db elektromos busz beszerzésére nyílik lehetőségük. A VOLÁN Zrt. időben tájékoztatja a városvezetést a szentendrei közösségi közlekedést érintő elektromos buszbeszerzésekről.”

A polgármester tehát próbál kibújni az általa tett ígéret felelőssége alól, vagy ahogy olvasónk kommentálta:

“Már megint az a csúnya városvezetésen kívül álló ok. De sebaj, hisz megismerhettük a Volánbusz terveit, igaz nem ez volt a kérdés! Igaz, nem az Ő vállalásuk volt, hanem a TESZ választási ígérete. Akkor ezek szerint már nem az… Azt egyébként megértjük, hogy a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében nem tanítják a magyar szemantikát, ezért (nem TESZ semmit) nem tudják, hogy mi a különbség a beállítunk és a beállítanak vagy a rövid és a hosszú táv között, de vannak ott magyar egyetemet végzettek is. Igaz, hogy ha egyikük sem tudja, hogy forrásmegjelölés nélkül használni más munkáját, az plágium, akkor már semmin sem csodálkozunk.”

No comment…


A közmeghallgatás kérdései és az azokra adott válaszok az alábbi linkre kattintva érhetők el: https://szentendre.hu/a-2022-majus-11-i-kozmeghallgatas-irasos-kerdesei-es-valaszai/