2021. október 23-án ismét Békemenet volt Budapesten, melyen a SZEKE is részt vett. Tagjaink számára két nagy buszt szerveztünk, mellyel közösen utaztunk be a gyülekezési pontra, sokan mások pedig egyénileg utaztak be Szentendréről és a Dunakanyarból a Műegyetem rakpartra.

Felemelő volt megtapasztalni a közösséghez tartozás nagyszerű érzését, ami mind a csoportos beutazás során átélhettünk, mind a fél millió hasonlóan gondolkodó emberekből álló közösség megmozdulása során érezhető volt. Fontos kiállnunk amellett, amit jónak tartunk, a nemzetünk előrelépésének stratégiája és végrehajtása mellett, hiszen az elmúlt évszázadokban oly kevés alkalmunk volt arra, hogy valóban saját kezünkben tarthassuk sorsunkat és a lehetőséggel jól is éljünk. Most már egy évtizede újra megtapasztalhatjuk ezt a gyarapodást és a szuverenitás szabadságát, ezért szükség van az eredményeink megőrzésére, melyet viszont külső és belső ellenfeleink egyaránt ki kívánnak csavarni a nemzet kezéből.

Így az 1956-ban felszabadult érzések és célkitűzések ma is éppolyan aktuálisak, mint annak idején. Ezt ünnepeltük és ezt fejeztük ki közösségünk példamutatásával.Kérünk fogadjátok szeretettel az eseményen készült fényképeinket, melyek emlékül szolgálnak majd mindnyájunknak e jeles napról: