Szentendrei Konzervatív Esték Klub

A polgármesteri ígéret betartásáért

Tisztelt Szentendreiek!

Szentendre polgármestere továbbra is eladásra kínálja azt a belvárosi Duna-parti önkormányzati ingatlant, amit korábbi állítása szerint csak azért kívánt értékesíteni, hogy a vállalkozói iparűzési adócsökkentés révén csökkenő önkormányzati bevételeket kipótolja. Annak ellenére, hogy a kormány bejelentette, hogy Szentendre önkormányzatát 100%-ban kompenzálja az adócsökkenés kapcsán és 460 millió forintot utal át a városunknak, Fülöp Zsolt polgármester továbbra is hirdeti az ingatlant.

Ez az az ingatlan (cím szerint Bogdányi u. 13.), amelyben a közelmúltig a szentendrei Karitász szeretetszolgálat tevékenykedett és működtetett ifjúsági házat, csakhogy pont a tervezett ingatlaneladásra hivatkozással a város felmondta a Karitász használati szerződését. Az ingatlan a Dunakorzó kellős közepén található, városi tulajdon, 422 m2-es területtel rendelkezik. A város ezt a mesés elhelyezkedésű ingatlant 292.000 Ft-os négyzetméteráron hirdette meg (123 millió Ft), miközben ma egy átlagos szentendrei ingatlan (azaz nem a Dunakorzó közepén lévő ingatlan) kb. 700.000 Ft-os négyzetméteráron érhető el. (Lásd: https://szentendre.hu/palyazati-felhivas-bogdanyi-uti-ingatlan-ertekesitesere/)

Ezért kérjük, hogy aláírásával Ön is támogassa követeléseinket:

 1. A baloldali önkormányzat ne kótyavetyélje el töredékáron a belvárosi önkormányzati ingatlanokat, köztük a Bogdányi u. 13. szám alatti ingatlant!
 2. Fülöp Zsolt polgármestert felkérjük, hogy állja a szavát és a kormány 422 millió forintos, azaz 100%-os pénzügyi kompenzálása révén haladéktalanul állítsa le a Bogdányi u. 13. alatti ingatlan eladásának hirdetését és vonja vissza az eladásról hozott egyszemélyi döntését!
 3. Az önkormányzat újítsa meg a Karitász használati szerződését a Bogdányi u. 13. szám alatti ingatlanra vonatkozóan, hogy azt a szeretetszolgálat újra birtokba vehesse és abban programjait és tevékenységeit zavartalanul folytathassa a városi szegények és ifjúság javára!
 4. Felszólítjuk a baloldali városvezetést, hogy állják a választás előtt a szentendreieknek tett ígéretüket és ne értékesítsék ki a város féltett ingatlanjait, így a Bükkös-parton álló volt Egészségház műemléki épületét, a Bükkös-part 22. szám alatti ingatlant se!

Bízunk benne, hogy a petíciónk indításával elérni kívánt célt elérjük, meg tudjuk menteni a város kincseit és a Karitász tovább tevékenykedhet korábban megszokott bérleményében! Kérjük online aláírásával Ön is támogassa ezen célok elérését az alábbi felületen:

https://www.peticiok.com/alairasgyjtes_a_szentendrei_karitasz_szolgalati_helyeert_es_az_oktalan_ingatlaneladas_ellen

Köszönjük!

SZEKE

A harmadáron eladni kívánt Bogdányi u. 13. szám alatti épület a Dunakorzóról

4 comments on “A polgármesteri ígéret betartásáért

 1. Páli István
  2021/05/12

  Mocskos tolvajok!

  • Cséki Csaba Zoltán
   2021/05/13

   A fideszre gondolsz remélem☝️😋

 2. Cséki Csaba Zoltán
  2021/05/13

  Szerintem vegyétek meg ti aztán azt tesztek vele amit akartok. Az ár pedig egy külön mise. A baloldali címkézés meg már röhejes és unalmas is☝️.😜🤣

 3. Cséki Csaba Zoltán
  2021/05/13

  Valóban teljeskörű a kompenzáció?! Azért jó lenne, ha jobban tájékozódnátok és nem a fideszes hazugsággal dobálóznátok☝️

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Alapinformációk

This entry was posted on 2021/05/11 by in Egyéb, Város.

Navigáció

%d blogger ezt szereti: