Az alábbiakban letölthető formában közreadjuk a város költségvetési tervezetét, hogy mindenki megismerhesse a hivatalos anyagokat. Több jelzést kaptunk ugyanis, hogy nem elérhető a város költségvetése. Valójában elérhető, de az is igaz, hogy kell hozzá némi jártasság, hogy az ember megtalálja a város honlapján. Ezért most egyszerűen, kattintással letölthető, megnyitható módon hozzáférhetővé tesszük az anyagokat.

A város idei költségvetési tervezetéről már készítettünk egy bemutató elemzést pár nappal ezelőtt, az továbbra is elérhető szemléltető táblázatokkal együtt a következő oldalon:

https://szeke.hu/2021/02/19/szentendre-2021-evi-koltsegvetesi-tervezetenek-attekintese/

Ezen elemzés fő megállapítása, hogy a gazdasági válság ellenére a város éves költségvetési egyenlege majdnem ugyanakkora, mint a tavalyi évben a covid előtt tervezett gazdasági év tervezete volt (annál csak 0,9%-kal kisebb mérlegfőösszegű). Azaz hiába csökkentek a szentendrei vállalkozások adóbefizetései a válság miatt és az őket segítő HIPA adócsökkentés miatt, mégis a városi büdzsé lényegében ugyanakkora maradt, mint amivel a tavalyi évben, még a válság kirobbanása előtt számolt a városvezetés. Ez leginkább az állami támogatás nagy fokú növekedésének köszönhető, mely azt eredményezi, hogy a városi intézmények idén nagyobb forrásból gazdálkodhatnak, mint a tavalyi évben tervezték, az intézmények működése ezért stabil az idei évben is.

E fenti táblázatban látható és a fenti linken elérhető elemzésben olvasható számok a város hivatalos előterjesztéséből és mellékleteiből származnak.

Maga a városi költségvetési előterjesztés szövege megtekinthető alábbi linken. Ha kérdése vagy észrevétele merül föl a költségvetéssel kapcsolatban levelét a szekeklub@gmail.com címre várjuk vagy facebook oldalunkon: https://www.facebook.com/szeke.klub/.

A városi költségvetés előterjesztésének letöltése:

A költségvetés mellékletei pedig itt nyithatók meg vagy tölthetők le: