Tisztelt Szentendreiek!

A közelmúltban értesültünk Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere azon döntéséről, hogy az 1992 óta működő Szentendrei Karitász szeretetszolgálattól elveszi a szolgálati helyüket, a városi tulajdonban lévő Bogdányi út 13. számú épületet. A Karitásznak a város rászorult személyei számára nyújtott szolgálataiban és a fiatalok közösségszervezésében felbecsülhetetlen munkája és érdemei vannak, ezért is kapták meg 5 évvel ezelőtt használatra a várostól az üresen álló ingatlant, ahol egyre jobban ki tudták terjeszteni a tevékenységüket a közösség szolgálatában és ezért támogatta oly sok szentendrei adománygyűjtés is az ő munkájukat.

Szentendrei Szent Erzsébet Karitász Közösség

A világjárvány persze akadályozza a közösségi tevékenységeket és a rendkívüli jogrend egyúttal lehetőséget ad a polgármesternek, hogy egyszemélyben dönthet mindenről, ami a város hatalmában áll. De természetesen Fülöp Zsoltnak épp úgy joga van ahhoz is, hogy döntését visszavonja, amelyre ezen aláírásgyűjtés eszközével kívánjuk felhívni.

A döntés mögött az a szándék van, hogy az így megüresedő ingatlant eladhassa az önkormányzat. Ez különösen azért visszás, hiszen alig másfél éve ígérte meg a polgármester, hogy nem fog ingatlanokat, különösen nagy értékű belvárosi ingatlanokat eladni. A városi tulajdonban lévő, belvárosi épületeket meggyőződésünk szerint városi kézben kell tartani és ilyenként a közösség, Szentendre lakosságának a szolgálatára hasznosítani, legyen az közösségépítési, szociális, turisztikai vagy bármely más közcélú használat. Ezen épületek nem csupán vagyonelemek, hanem a városi élet szervezésének lehetséges eszközei, a város számára ezért sokkal többet érnek, mint egy ingatlanbefektetőnek. Ezért tiltakozunk a Bogdányi út 13. számú épület eladása ellen, felszólítjuk a polgármestert, hogy azt ne értékesítse! Petíciónkkal tiltakozunk a Szentendrei Karitász tevékenységének ellehetetlenítése és a Bogdányi út 13. számú épület eladása ellen. Bízunk benne, hogy talál más megoldást a polgármester, mint az ingatlan eladása.

Kérjük, hogy aláírásával Ön is emelje fel hangját az ellen, hogy a Szentendrei Karitászt a polgármester kitegye a Bogdányi út 13. számú épületben található szolgálati helyéről és az ellen is, hogy ezt a szentendreiek számára igen értékes ingatlant bármikor is értékesítse!

Aláírásukat megadni, egyetértésüket kifejezni itt tudják: https://www.peticiok.com/alairasgyjtes_a_szentendrei_karitasz_szolgalati_helyeert_es_az_oktalan_ingatlaneladas_ellen