Kedves Barátaink!

A kárpátaljai magyarok egyre rosszabb feltételek között élhetnek szülőföldjükön. Trianon 100 éves évfordulóján a magyar testvéreinknek továbbra is azzal kell szembenézniük, hogy az ukrán állam meg akarja nehezíteni nyelvhasználatukat, elűzve a magyar szót az iskolákból és ezen felül a választási körzeteket is úgy tervezik átrajzolni, hogy az minél hátrányosabb legyen a magyarságnak, hogy szinte esélyük se maradjon a parlamentbe vagy akár a megyei közgyűlésekbe képviselőt küldeni.

Hogy pontos képet kapjunk Kárpátalja helyzetéről, politikai folyamatairól és jövőképéről, meghívtuk hozzánk Dr. Grezsa István miniszteri biztost, Dr. Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét és a kárpátaljai születésű Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját egy beszélgetésre.

Szeretettel várunk mindnyájatokat a Kárpátaljáról szóló előadásra, melyet 2020. február 17-én, hétfőn este tartunk 18:30 órai kezdettel, ezúttal is a Korona Étteremben a Fő téren!

A beszélgetéshez várjuk a ti hozzászólásaitokat is! A megfelelő számú ülőhely előkészítése érdekében, kérjük részvételi szándékotokat jelezzétek a szokásos módon a következő felületen:

REGISZTRÁCIÓ