Kedves Barátaink!

Mint tudjátok, a Szentendrei Konzervatív Esték Klub jó ideje kizárólag a karitatív tevékenységekre koncentrált, azonban a jelenlegi helyzetben úgy érezzük, minden eddiginél szükségesebb újra összefűzni azt a közösséget, amelynek értékrendje és hite szilárd alapokon nyugodott, amely összetartozott a polgári, keresztény gondolkodásban, egymás megbecsülésében és segítésében. Ezek az értékek kerültek veszélybe, akkor, amikor lankadt a figyelmünk, és látható, hogy az az új irány, amelynek mozgatórugója a megalkuvás, a becstelenség, nem csak Szentendrén, de ország-, sőt sajnos világszerte egyre erősödik. Éppen ezért most mi is újult erővel vágunk bele a munkába. Bebizonyosodott, ha egy kicsit is hátradőlünk, elveszhet, amiért évekig, közösen küzdöttünk.

Emlékeztek az alapításkori szavainkra?

„Mi egy Közösség vagyunk, ami már önmagában sokaktól megkülönböztet bennünket. Olyan közösség, amely nem valami ellen, hanem valami mellett szerveződik. Egy olyan konzervatív, nemzeti, kulturális és keresztény alapjaiban azonos világszemléleten nyugszik, amely összeköt és baráttá tesz mindannyiunkat. Közösségben gondolkodunk, és együtt dolgozunk közösségünk biztonságáért és megerősítéséért.”

Úgy érezzük, szükség van a SZEKE Klub rendezvényeire, előadásaira, közösségi eseményeire. Most decemberben, egyik legnagyobb keresztény ünnepünk közeledtével, még a jótékonyság jegyében, hiszen nem feledkezhetünk meg nélkülöző embertársainkról. Januártól azonban kitartó és kemény munkával építjük és szervezzük újjá a SZEKÉ-t, és hívjuk közösségbe barátainkat, hiszen tudjátok, az ínséges időkben ismerszik csak meg igazán a barát. 

Arcunkat most ismét egymás felé kell fordítanunk, meghallgatni mindenki véleményét, egymás vállába kapaszkodva, idős, fiatal, nagycsaládos, termelő, vezető, dolgozó, anya, családfő és mindenki, aki hisz közös értékeinkben.  

Találkozzunk újra a SZEKE Klubban! Addig is Isten áldjon Benneteket!