Dr. Grezsa István kormánybiztos úrral a nemzetpolitika sok-sok aspektusát érintettük, a határon átnyúló gazdaságfejlesztés, a kulturális kapcsolatok, a szórványban élő magyarság, a diaszpóra magyarsága és a szomszédos országokban élő közösségeink mindennapjai tekintetében. Mind közül különösen Kárpátalja helyzete került a középpontba, hiszen tragikusan szegény régiója ez Európának 150 000 fő magyar kisebbséggel, akiknek a helyzetét most a tervezet új ukrán nyelvtörvény még nehezebbé teheti. Többen vannak a SZEKE Klubban, akik Erdélyből, Kárpátaljáról származnak, illetve külföldi diaszpórából települtek haza, Szentendrére, így különösen érdekes volt a beszélgetés.

Köszönjük szépen Kormánybiztos Úrnak és minden barátunknak és résztvevőnek a tartalmas beszélgetést!
Grezsa: Kárpátalja mindig számíthat Magyarország támogatására

MEGHÍVÓ

Kedves Barátunk!

Szeretettel hívunk és várunk következő előadóestünkre február 23-án este 18:30-kor az Offline Centerben (Ady Endre út 6., a volt Rodin), melyen nemzetpolitikai kérdésekről különösen Kárpátalja helyzetéről fogunk beszélgetni dr. Grezsa Istvánnal, a határon átnyúló beruházások ellenőrzéséért felelős miniszteri- és kormánybiztossal.

Dr. Grezsa István orvos és emellett már az MDF megalapítása óta részt vesz a közéletben, jelenleg pedig a Fidesz színeiben politizál, hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő és miniszteri biztos. Az elmúlt években különösen sokat foglalkozott a Kárpát-medencei magyar-magyar kapcsolatok erősítésével, fejlesztési források koordinálásával, jelenleg is Kárpátalján van kiküldetésben. Beszélgetni fogunk a határon túli magyarság autonómia törekvéseiről, az anyanyelv helyzetéről, iskolai fejlesztésekről, gazdaságélénkítésről, asszimilációról és a kárpátaljai magyarság nehéz helyzetéről az ukrán háborús körülmények közepette.

Vendégünk örömmel fogadja majd kérdéseiteket, mi pedig szeretettel várunk Titeket!