dsc_1559_atmeretezveA január 15-ei időközi önkormányzati választás jelöltállítás határideje hétfőn lejárt. Sem a Jobbik, sem az MSZP pártjai nem állítottak jelöltet. A hírek szerint azért nem, mert az ellenzéki pártok egy országos politikai kísérlet terepének szemelték ki Szentendrét és a január 15-ei választást. A Jobbik és a szocialisták a Társaság az Élhető Szentendréért (TÉSZ) mozgalom jelöltjét támogatják a háttérből, hogy teszteljék, milyen a fogadtatása a civil álca mögé bújt politizálásnak. Úgy tűnik, a pártok országos vezetése döntött arról, hogy ne indítsanak saját jelöltet. Így most az Együtt, a DK, az MSZP és a Jobbik is a Moszkvában végzett Helyes Imrének esélyeit támogatják, aki mindezek ellenére civil jelöltként állítja be magát.
Mi azonban sajnálatosnak tartjuk, hogy Szentendrét az ellenzék pártjai politikai boszorkánykonyhának tekintik. Sajnálatosnak tartjuk, hogy az egykor szebb napokat látott civil szervezet – amelynek irányítását átvette a baloldali Együtt országos aktivistája, Kubatovics Áron – szerepet vállal egy ilyen kétséges politikai sakkjátszmában és ezáltal a TÉSZ most már végleg egy hazug politikai szereplővé süllyed.
A SZEKE nem szeretné, hogy otthonunk, Szentendre kisstílű országos politikai machinációk és a színfalak mögötti háttéralkuk terepévé váljon!
Nyíltan támogatjuk Négyessy Katalin gordonkaművészt, aki méltó a támogatásra és alázattal tudná ellátni feladatát, és mindenkit arra buzdítunk, aki a körzetben lakik, hogy szavazatával támogassa őt, az őszinte jelöltet!