A SZEKE Klub aktív szervezője és a SZEKE Műhely vezetője volt évekig Verseghi-Nagy Miklós. A Fidesz Szentendrei szervezete munkájának és szakértelmének köszönhetően őt jelölte Szentendre polgármesterének az idei önkormányzati választásokon. Gratulálunk a jelöltséghez és sok sikert kívánunk!

A www.verseghi.hu honlapon megjelent az összefoglaló a bemutatkozó sajtótájékoztatóról:

A Fidesz helyi tagsága a Szentendre előtt álló új feladatokra a legalkalmasabb jelöltet találta meg Verseghi-Nagy Miklós személyében– hangsúlyozta Gulyás Gergely a Pest megyei városban tartott sajtótájékoztatón. Verseghi-Nagy Miklós aláhúzta, a helyzet megérett a változásra, új lendületet kell adni Szentendrének.

Verseghi-Nagy Miklós négy gyermek édesapja, fontos vezető tisztségeket töltött be a gazdasági életben és régóta aktív tagja a helyi Fidesznek is – mondta el Gulyás Gergely a polgármesterjelöltről. A politikus hangsúlyozta, a helyi politikában a Fidesz megfelelő válaszokat adott a nehéz kérdésekre.

Ugyanakkor emlékeztetett, nagy adóssága volt a városnak, de ezt az időszakot már sikerült többé, kevésbé Szentendrének maga mögött tudnia. Azt reméljük, ha új polgármester áll majd Szentendre élén, akkor a régióban, és különösen a Dunakanyarban a város kiemelt szerepet tölt be – fogalmazott Gulyás Gergely.

Verseghi-Nagy Miklós aláhúzta, az elmúlt 25 év is egy nagyon szép korszaka volt Szentendrének, folyamatosan fejlődött a város, de mégsem tudta betölteni azt a meghatározó szerepet, melyet országos és nemzetközi szinten is betölthetett volna.

Felidézte, a közelmúltat a gazdasági csőd fenyegetése határozta meg, de a legrosszabbat, az anyagi ellehetetlenülést a város vezetésének sikerült megakadályoznia.

A polgármesterjelölt szerint emiatt kevesebb figyelem jutott a város működtetésének más területeire. A helyzet megérett a változásra, új lendületet kell adnunk szeretett városunknak, Szentendrének – hangsúlyozta Verseghi-Nagy Miklós.

A polgármesterjelölt elmondta, a Fidesz helyi csoportja részletes, kidolgozott programmal rendelkezik. Hatékonyabbá kell tenni a testület, és a bizottságok munkáját, ügyfélbarát hivatalt kell kialakítani. Át kell világítani jogi és pénzügyi szempontból az önkormányzat kötelezettségvállalásait.

Új lendületet kell adni az infrastruktúra-fejlesztéseknek; a szentendreieknek új utakra, járdákra, parkolókra, játszóterekre, parkokra, megújult csatornahálózatra van szüksége – sorolta a fideszes politikus. A jövőben olyan fenntartható fejlesztésekbe fogunk belevágni, mely a rendelkezésre álló erőforrásokból kigazdálkodható és hosszú távon fenntartható – húzta alá Verseghi-Nagy Miklós.

A sajtótájékoztatón Gulyás Gergely kitért a baloldal jelenlegi helyzetére is. Elmondta, a 2009-es baloldali miniszterelnöki casting tragikomédiája nem csupán megismételhető, de felül is múlható. A fideszes politikus felhívta a figyelmet, nemcsak budapesti, hanem országos problémáról van szó, mert Szentendrén sem találta még meg az MSZP a jelöltjét.

Azt látjuk, hogy a baloldal különböző alakulatai az ország több településén még keresik a jelöltjeiket, és kisstílű hatalmi alkudozásokat folytatnak. Az ország jövőjével kapcsolatosan az önmagukat baloldalinak nevező alakulatoknak nemhogy versenyképes víziójuk, de még értékelhető ötleteik sem nagyon vannak – húzta alá Gulyás Gergely.

fidesz.hu