Nagyon érdekes vita zajlott Magyarország gazdaságpolitikájáról a SZEKE Klub SZEKE Párbaj című rendezvényén, melynek vendégei:

BARCZA GYÖRGY
a Századvég Gazdaságkutató Zrt. vezető elemzője

és

VÉRTES ANDRÁS
a GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke

voltak.

Sok vita folyik arról a gazdaságpolitikáról, amit Magyarország 2010 óta folytat. Szokták mondani, hogy külön-utas vagy unortodox a gazdaságpolitikánk. Ezek a viták belföldön is, de a külfölddel is folyamatosan zajlanak. De vajon kinek van igaza? Az eredmények nem minket igazolnak? Vagy tényleg sorsrengető következményei lesznek ennek? Vannak érdekcsoportok, akik a Kormány politikája nyomán vesztettek és vannak, akik nyertek. De vajon “mi” nyertünk-e? Egyáltalán kinek kell nyernie?
Két vendégünk nagyrészt ellentétes nézőpontból szemléli az eseményeket, de van hogy egyetértenek bizonyos témakörökben. Olyan kérdéseket fogunk nekik feltenni például, hogy: Volt-e eredménye a magánnyugdíjpénztárak beolvasztásának? Mi az egykulcsos adó haszna és vesztessége? Megvívtuk már a harcunkat az adóssággal szemben vagy elbuktunk? Ki issza meg a különadók terhét? A gazdaságpolitika mögött milyen gazdaságfilozófia húzódik meg? Miért nem tud a két oldal semmilyen gazdasági témában sem egyetérteni, még egy GYED Extra bevezetésében sem?